WSZYSTKIE ZAMÓWIENIA POWYŻEJ 300ZŁ, DOSTAWA GRATIS!

Dlaczego wybrać stal?

Czym charakteryzuje się nasza stal i dlaczego jest to najlepszy wybór do wypieku pizzy w domowych warunkach?

  • Jakość wypieku — współczynnik przewodzenia ciepła dla stali jest wielokrotnie wyższy niż dla popularnych kamieni do wypieku, co jest istotne w przypadku domowych piekarników, które nie osiągają tak wysokich temperatur jak profesjonalne piece do pizzy. Pozwala to na osiągniecie zdecydowanie bardziej spieczonego spodu pizzy.
  • Poręczna — w przeciwieństwie do kamienia szamotowego czy granitowego, stal zajmuje zdecydowanie mniej miejsca.
  • Wieczna – dobrze konserwowana będzie służyła wiecznie i może być przekazywana z pokolenia na pokolenie.
  • Nie do zniszczenia — nie jest narażona na pęknięcia jak kamień.
  • Krótkie nagrzewanie —  w porównaniu z kamieniem nagrzanie stali jest zdecydowanie szybsze, wystarczy około 30 minut nagrzewania w najwyższej temperaturze piekarnika, aby wypiec pizzę.
  • Bezpieczna w użyciu — brak ostrych krawędzi, którymi można się skaleczyć.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl